test
Dette er bilde2
Parken ble grunnlagt i 1880 som ett parkselskap med navnet ”Nygaards Parkselskab”, av legene Joachim Georg Wiesener og Klaus Hanssen. Tanken bak parken var å opprette et sted hvor byens beboere kunne spasere og rekreere. Etter at planlegging og godkjenning av Bergen kommune var overstått, stod den nedre delen av parken klar i 1883, etterfulgt av den øvre delen og offisiell åpning i 1885. Parken ble utformet i engelsk landskapsstil. Med tiden har Nygårdsparken opparbeidet seg en variert historie. Alt fra Bergensutsstillingen i 1885, hvor hele parken ble omgjort til utstillingsområde med dyrepark, botanisk hage og diverse andre utstillinger og installasjoner (som gjenstander fra Fridtjof Nansens polferd og utsiktstårn med heis), til omstridt narkotikapolitikk, barnehager og fredning. Mange av trærne i parken har vokst seg store iløpet av de 135 årene parken har eksistert, og jevnlige utbedringer har gitt parken utseendet den har i nåtid. I disse dager er kommunen i gang med ett storstilt restaureringsprogram for parken, som innebærer høyere trivsel gjennom blant annet opprydning i parkens rusmiljø og opprettelse av en liten café. Fremtiden for parken som ett yndet sted for byens studenter ser ut til å bli enda bedre.
Dette er bilde3
Nygårdsparken opptar ett forholdsvis stort areale på toppen av høyden og er ett flerbruksområde for studenter gjennom semesteret. Om du er student i nærområdet og føler for ett avbrekk fra studiene og trenger litt frisk pust i inspirerende omgivelser, eller kanskje vil samle en gjeng for å gå på slakkline og kanskje grille litt på en av Bergens hellige soldager, er Nygårdsparken velegnet til dette. Spesielt under varme og regnfrie dager på vårsemesteret er parken ofte samlingssted for grupper av ulike størrelser og arrangementer.
I parken finner du en veldig variert flora. Dette er ett resultat av parkens opprinnelige formål som pryd- og promenadepark. Blant de store bøk- og lindtrærne finner man en del sjeldne planter til glede for blant annet botanikere. Kombinasjonen av den grønne fargepaletten og landskapsstil gir parken en veldig organisk og lun fremtoning.
I den nedre delen av parken er det rikelig med benker strategisk plassert langs promenadestier, fontener og dammer. Parken legger også opp til grilling og disponerer egne avfallsplasser for brukte engangsgriller. Det store gresskledde arealet i den nedre delen blir også flittig brukt til diverse aktiviteter som ballspill og frisbeekasting
Dette er bilde5