Logo

Studentbrygg er et nettsted for deg som vil komme i gang med verdens beste, og eldste hobby; Ølbrygging. Du vil bli overrasket over hvor godt og billig øl som kan lages på hybelkjøkkenet. For under tusenlappen kan du kjøpe inn både startutstyr og ingredienser til ditt første brygg; titalls liter med godt øl.

Kom i gang

Utstyr

Litt ustyr trenger du for å komme i gang. Det er riktignok ikke mye du trenger, og denne listen tar utgangspunkt i det minste du trenger, det mest essensielle. Når dette er kjøpt, kan du brygge livet ut, og ingredienser er alt av de resterende utgiftene. Men det må vel sies etter vår egen erfaring at utstyrlisten ofte baler på seg etter hvert!

Bryggeprosessen

Bryggeprosessen består av tre hovedsteg: Mesking, skylling og koking. Vi tar deg gjennom disse ulike stegene med gode tips og råd. Trykk les mer når du er klar!

Slik brygger du øl (3 steg)

Mesking
Kok opp 3l vann per kilo malt.
Kornet fylles oppi meskeposen og ’bades’ i vannet 60-90 min på 66 grader.

Skylling
Varm opp resterende vannmengde til 78 - 80 grader.
Legg meskeposen oppi vannet i 20 min.
Hell skyllevannet i gryten sammen med resten av vørteren.

Koking
Kok vørter med humle etter minutter angitt i oppskrift.

Avkjøling/gjæring
Når kokingen er over må det kjøles.
Fyll en stamp med isvann og sett gryten oppi til vørter er 20 grader.
Hell vørter i gjæringsbøtte og tilsett gjær.
Dette skal stå i 2 uker med mindre oppskriften sier noe annet.

Kontakt


Studentbrygg
Ola Nordmannsvei 0
Kontakt@studentbrygg.no
+123 45 678

Icon representing mail Icon representing Facebook Icon representing Tumblr Icon representing Twitter Icon representing Pinterest