Logo zombies

Zombiesurival En guide for overlevelse

Overlevelsesguide

Hva skjer!?

Når man først våkner en dag og man innser at naboen ikke lengre vil låne en kopp sukker, men er mye mer interessert i å spise deg opp er det noen ting man bør få ordnet og ting som må forberedes.

Først og fremst må du innhente nødvendig informasjon. Hvem er utsatt, hvilket type utbrudd er det, hvor startet det og hvor skal du dra. Forhåpentligvis er fremdeles TV, radio eller internettet fremdeles i gang og man bør da informere seg om disse tingene. Styresmaktene vil mest sannsynlig ha mer informasjon om utbruddet og vil i de fleste tilfeller kunne fortelle hvor man skal melde seg, eventuelt hvor det er evakueringsområder.

Apocalypse

De mest essensielle tingene man trenger

Når man har tilstrekkelig informasjon er det på tide å pakke en sekk. Aldri og da mener vi ALDRI pakk i en rullekoffert eller bag. Hent tursekken din som har ligget å samlet støv da en ryggsekk vil være det aller beste du kan pakke i. Husk at det kan være at du må bære sekken over lengre tid så ikke pakk ned masse unødvendige ting.

Sjekkliste

 • Sokker
 • Undertøy
 • T-skjorter/topper
 • Varme klær
 • Turklær
 • Ekstra sko(fjellsko eller lignende, ikke sneakers og fritidssko)
 • Lue
 • Hansker/Votter
 • Førstehjelpsskrin eller en manns pakke
 • Nål og tråd
 • Vannflasker eller annen beholder til vann(obs obs vann veier mye, ikke pakk for mye)
 • Mat
 • Lommelykt
 • Stormkjøkken
 • Kniv
 • Enkelt fat og bestikk
 • Fyrstikker og lighter
 • Ekstra batterier til lommelykt
 • GPS(om man har)
 • Kart og kompass
 • Mobil
 • Armbåndsur
Ryggsekk

Hva må du gjøre

Mat og drikke

Når det gjelder mat og drikke så er det veldig viktig at man pakker det riktig. Store mengder vann veier mye og kan tynge deg ned over lengre haiker noe som igjen kan føre til at du drikker mer vann enn nødvendig og plutselig er man tom.

Av mat er det viktig å ta med seg mat som har lang holdbarhetstid, hermetisk mat er noe av det beste her. Mye hermetisk mat har gjerne holdbarhetsdato opptil flere år etter innkjøp. Frukt og grønt er viktig for å ha vitaminer i kroppen, men dette blir fort dårlig og hjelper bare til med å veie ned sekken. Tørrmat som supper, sauser, grøt og annet er gode ting å ta med seg da det ofte bare trenger vann eller i noen tilfeller en skvett melk for å lage et måltid på. Ferskt kjøtt enten det er rødt, hvitt eller fisk lar man ligge igjen hjemme med mindre man tenker å spise det innen et par dager etter avreise. Tørket kjøtt derimot er et godt valg da det som mye annet har lang holdbarhetstid og veier så og si ingenting.

zombie

Evakuering

Når man er klar og ferdig pakket blir det neste steget å sørge for at man har et dugelig våpen til å forsvare seg med. For mer informasjon om et brukelig våpen ta en titt nedenfor i våpenseksjonen.

Hvis man har et sted man kan dra så sørg for å kom deg dit så fort som mulig, om dette er et evakueringsted eller lignende vær varsom! Om styresmaktene har gitt beskjed om at det er opprettet mottak og “sikre” områder rundt om i byene må man være på tå hev. Da det ofte er disse stedene det er mest kaos. Og der det er mennesker og mye lyd der vil også zombiene trakte etter for å finne mat. I de verste tilfellene vil slike mottakssentre være en dødsfelle om zombiene allerede har overtatt stedet.

Har man venner eventuelt familie etc sørg for at dere finner hverandre og holder sammen. Jo flere dere er jo større sannsynlighet har dere for å overleve. Det er viktig å huske på at om man skal overleve så må man jobbe sammen og at det er bedre om dere er flere. Ved å være flere kan man for eksempel hjelpe til med å sikre et oppholdsted, holde utkikk og sove i runder slik at en alltid kan være våken og passe på. Rent psykologisk vil det også være et stort pluss å være flere da man har noen å asnakke med og kunne vende seg mot om man ikke er i topp humør.

Våpen

Hva finnes i hjemmet

Hvilke husholdningsartkler egner seg bra, og hvilke er ikke like bra. Innen husholdningsartikler finnes det så mangt og mye som kan brukes. Alt i fra hammere, balltre, kujern, golf klubber, stekepanner, slegger, jernrør osv…. Det er egentlig bare fantasien som setter en stopper for hva som kan brukes for å forsvare seg med som man gjerne har i garasjen eller i huset. Dette er noen av de mest klassiske gjenstandene man kan finne.

 • Hammer

  Hammer

  Effektivitet: 2/5 + Rask + Stille - Lav effektivitet - En del trening må til

 • Øks

  Øks

  Effektivitet: 3/5 + Massiv skade + Stille - Tung = utmattelse - Må være presis for å påføre maksimal skade

 • Brekkjern

  Brekkjern

  Effektivitet: 3/5 + Høy hjernepenetrasjons rate + Tosidig, kan brukes for å stikke og slå - Lite våpen- Tungt

 • Hagle

  Hagle

  Effektivitet: 5/5 + Massiv skade, ekstremt dødelig + Prosjektilvåpen - Bråker - Avhengig av ammunisjon

 • Kniv

  Kniv

  Effektivitet: 4/5 + Dødelig om brukt riktig + Stille og effektiv - Man kommer i nærkontakt med zombiene

 • Spade

  Spade

  Effektivitet: 3/5 + Stor skade hvis brukt riktig + Kan brukes som redskap for overlevelse - Tung og uhendig i kamp - Tar mye plass i sekken

Zombier

Hvor det starter

Et zombie utbrudd kan i teorien skje hvor som helst, og når som helst. Den klassiske forestillingen av et zombieutbrudd skjer ved en gravplass da man sjeldent finner en større samling av døde mennesker på ett sted og for en gal professor, en mørk magiker eller djevelen selv vil dette være en god start på en kommende apokalypse.

Zombier kommer i mange former og fasonger, noen kan se tilnærmet levende ut, men med ingen kroppslige funksjoner eller følelser. Andre kan være knappe slintrer av hud, muskler og involler som dras etter de levende døde. Noen store, noen små men en ting har de alle til felles. De vil ha deg, og de vil ha deg enten levende eller død. Og de vil ikke stoppe før de får tak i deg.

Ofte vet man ikke hvorfor de døde kommer tilbake da alt som regel blir til kaos innen timer etter de første levende døde er observert. Hele samfunnslag vil kunne bryte ned innen timer etter utbruddet og menneskets sanne instinkt vil komme til synet. Nemlig å overleve, så vit dette; bevitner du et utbrudd eller oppdager at du plutselig er midt inni det så kom deg ut og kom deg vekk. De døde er døde og de døende vil dø, men om du overlever så er det en mindre å bry seg om når man skal gjennoppbygge verden. Om ikke det er for sent.

gravplass

Tradisjonelle zombier

Tradisjonelle zombier

En tradisjonell zombie er en kropp som er blitt gjennopplivet av enten mørk magi, voodoo eller på andre lignende måter. Disse zombiene vil i all hovedsak være sakte. Disse zombiene har ikke muligheten til å klatre eller svømme, men bruker heller massive mengder med zombier for å komme seg til målet sitt. I forhold til spredning av infeksjonen, så kan de regnes som svært farlige. Det som måtte være igjen av blod eller kroppslige vesker vil bære smitten. Blodsprut osv som treffer slimhinner som nese, øre, øyne og munn vil kunne smitte. Tiden det tar før man dør av smitten og blir reanimert kan variere noe, da noen dør og reanimeres mer eller mindre momentant, mens andre kan gå opptil ett døgn før de dør.

 • Voodoo

  Voodoo

  Stammer i fra områdene rundt fra Elfenbenkysten og ble tatt med over atlanteren til karibien av afrikanske slaver rundt koloni tiden. Voodoo ble ofte brukt i sammenheng med mange ritualer og ble betegnet som svart magi. Den første type zombier ble laget ved voodoo, ved at mennesker som ikke enda var død ble “zombifisert” for å gjøres mer medgjørlig og kontrollerbar

 • Svart magi

  Svart magi

  Svart magi har lenge eksistert i historiebøker og fortellinger om hekser og trollmenn som har drevet med ondskap for å egen vinning. Zombier er også et produkt av svart magi. Magikerne som brukte denne ondskapen til å reanimere zombier ble kalt necromancere. Disse necromancerne reanimerte døde mennesker og dyr for å bruke de som slaver/soldater i sine galne planer.

 • Ghoul

  Ghoul

  Fra gammelt av har det alltid finnes en tilnærmet menneskelig rase av “udøde” kjent som “Ghoul” ifra gammel arabisk folklore. Disse skapningene er tilnærmet zombier da de ofte er reanimerte kropper som kommer tilbake fra de døde for å hjemsøke områdene rundt hvor de ble drept. De jakter på mennesker, dyr og er uhyre smarte da de i enkelte tilfeller har blitt sagt å kunne ta utseende og egenskapene til det de spiser. Ghouls bor i nærheten av gravplasser og kan kommunisere med hverandre

Moderne zombier

Moderne zombier

En moderne zombie er en kropp som enten ved kjemikalier, biologiske våpen, eller ved den klassiske “Dommedagen er her, og helvete er fullt”. En moderne zombie vil være mer “intelligent” enn en tradisjonell zombie, de har fremdeles ikke muligheten til å kommunisere og vil i all hovedsak være hjernedød. Noen typer zombier vil derimot ha muligheten til å løpe, klatre og flyte på vannet, noe som gjør disse zombiene uhyre mer farlig enn de tradisjonelle. Dette attpå smittefarene gjør de moderne zombiene ekstremt farlig og i noen tilfeller umulig å kunne snike seg rundt eller å skulle løpe ifra disse zombiene. Husk på at zombier ikke noe utstyr de bærer, og vil ikke bli sliten uansett hvor lenge eller langt de løper. Selv om de til en viss grad har mer utviklede ferdigheter er de fremdeles i aller fleste tilfeller fysisk underlegne mennesker. Beste man kan gjøre om man møter slike zombier er å finne seg et skjulested/oppholdsted hvor man kan bygge forsvar.

 • frankenstein

  Kjemiske

  Dette er zombier som gjennom farlig eksperimentering av diverse kjemikalier danner et kjemisk våpen som effektivt gjør de som blir eksponert til en levende-død person. Disse zombiene er raskere, smartere og mye farligere enn de tradisjonelle zombiene da de ofte beholder enkelte evner som de gjorde i livet som feks evnen til å åpne dører/klatre.

 • Biologisk zombie

  Biologiske

  Denne type zombie som kjemiske zombier sett dagens lys ved eksperimentering av det biologiske mangfoldet som finnes i verden. En av de farligste biologiske zombiene som finnes er dem som har blitt infisert av soppen Ophiocordyceps unilateralis som tar over vertens hjerne og deretter styrer vertsdyret til å ta livet av seg selv mens det under utvikling sprer sporer for å infisere andre skapninger. Dette i våpenform vil raskt kunne infisere tusenvis av personer og med de riktige modifikasjonene bli kodet til å gjøre skaperens ordre.

 • Dommedagszombie

  Dommedag

  I dagens samfunn der vold og krig er en gjennomgående faktor har nå herskeren av underverden sett seg lei av å finne ny plass til de døde og har sett sitt stikk om å gjøre jorden til sitt nye paradis. Det er på dette grunnlaget at man får “dommedags zombier” eller som de flotte ordene sier “When all of hell is full, the dead will walk the earth”. Disse er smarte, raske og kan både svømme, klatre, hoppe og kommunisere på ekstremt enkel basis.